Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2810
Dýňovky | DOGS magazín

Dýňovky

Inspirace svátkem Hallowen! Pokud si budete na tento večer připravovat vydlabanou a nasvícenou dýni, tímto receptem dužinu skvěle zužitkujete.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

1,5 šálku polohrubé mouky

1 / 2 plechovky nakládaných dýní nebo dýni čerstvou

4 polévkové lžíce javorového sirupu

1 celé vejce

půl šálku lehkého podmáslí nebo kefíru

1 polévková lžíce hnědého cukru

1 / 2 čajové lžičky rozemleté skořice

špetka mletého muškátového oříšku

 

POSTUP

Necháme předehřát troubu na 220°C. V misce smíchejte mouku, skořici a muškátový oříšek. Ušlehejte vejce s podmáslím, přidejte javorový sirup a cukr. Přilijte k mouce a směs vymíchejte do hladka. Dýně nasekejte a přidejte až nakonec. Pokud použijete čerstvou dýni, nakrájejte ji na menší kousky a povařte do změknutí. Lžičkou tvarujte malé nočky, dávejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 220°C asi 15 minut.

Komentáře

komentáře