Petrželové sušenky

parsley_1_1336329608

Potěšte svého pejska a upečte mu tyhle zajímavé a chutné sušenky. Petrželová nať je velkým zdrojem vitamínu C, kyseliny listové, provitaminu A, dále obsahuje minerály jako hořčík, vápník, draslík a železo…takže budou nejen dobré, ale i zdravé!

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

3 / 4 šálku hovězího nebo kuřecího vývaru

1 / 3 hrnku olivového oleje

1 / 2 šálku sušeného mléka

špetka soli (nepovinné)

1 čajová lžička mletého sušeného česneku (může být i čerstvý)

1 čajová lžička čerstvé petržele

1 rozšlehané vejce

3 šálky polohrubé mouky

 

 

POSTUP

Smíchejte vývar s olivovým olejem, přidejte sušené mléko, sůl, česnek a rozšlehané vejce. Vše důkladně promíchejte. Postupně přisypávejte polohrubou mouku. Nakonec zapracujte do těsta čerstvou nahrubo nasekanou petržel. Uválejte těsto a nechte ho pár minut odstát. Poté těsto rozválejte na placku silnou asi 1 cm, ze které vykrajujte různé tvary podle vaší potřeby a fantazie. Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte jen velice krátce – asi 5 minut/200°C. Sušenky by měly mít zlatavou barvu. Nechte je v troubě tzv. dojít, vychladnout a vyndejte je, až budou ztvrdlé.

Komentáře

komentáře