Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2810
Tuňákovky | DOGS magazín

Tuňákovky

Většina pejsků ryby miluje, a tak budete mít s tímhle receptem určitě úspěch.

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

1 šálek kukuřičné mouky

1 šálek ovesných vloček

1/4 čajové lžičky prášku do pečiva nebo sody

1/2 čajové lžičky sušeného česneku

1/3 –  1/2 šálku vody

1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji (stačí i obyčejné olejovky)

 

POSTUP

Ovesné vločky rozdrtíte v hmoždíři na hrubší mouku, kterou nasypete do misky. V další míse smícháte všechny další přísady (mouku, konzervu…). Vypracujete tužší směs, vyválíte z ní na pomoučněném vále asi 1 cm silnou placku a z ní vykrájíte tvary podle vašich možností a fantazie (kostičky, kolečka…) nebo jen nařežete nožem proužky. Tvary položíte na pečící papír a necháte chvilku odpočinout. Poté je upečete na 200°C/ cca 20 minut. Měly by být zlatavé, až nahnědlé barvy. Nechte volně vychladnout.

Komentáře

komentáře