Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/90830/virtual/www/domains/dogsmagazin.cz/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2810
Vánoční koule | DOGS magazín

Vánoční koule

Recept pro oba – jak páníček, tak i pes si můžou skvěle pochutnat! Omáčka může být různá, pro pejska klidně servírujte do psí misky bez omáčky. I tak bude mít z té dobroty boule za ušima…

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

250 g krůtí sekaná (nasekané krůtí řízky)
pár středně velkých brambor (asi 350 g)
1 větší mrkev dobré velikosti (přibližně 200 g) – je možno předem lehce podusit kvůli stravitelnosti
hrst klíčků (asi 250 g)
1 / 2 kávová lžička droždí (nebo podobný kvasnicový extrakt)
1 kávová lžička brusinkovou omáčkou

 

POSTUP

Nejdříve uvařte brambory a klíčky, cca 10 – 15 minut, dokud nejsou měkké. Poté je slijte a rozmačkejte mačkadlem do hrubé kaše. Na pánvi na sucho opražte krůtí sekanou, nepotřebujete olej, maso pustí vlastní šťávu. Jakmile je maso lehce propečené, zamíchejte ho do kaše. Přidejte brusinkovou omáčku a droždí. Nechte směs vychladnout. Utvořte z lepkavé hmoty kuličky o velikosti vlašského ořechu, dejte je na pečící papír a pečte na 200°C/ cca deset minut, dokud nebudou křupavé na povrchu. Pak je vyndejte a nechte v klidu vychladnout.

Komentáře

komentáře