Inspirace svátkem Hallowen! Pokud si budete na tento večer připravovat vydlabanou a nasvícenou dýni, tímto receptem dužinu skvěle zužitkujete.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
1,5 šálku polohrubé mouky
1 / 2 plechovky nakládaných dýní nebo dýni čerstvou
4 polévkové lžíce javorového sirupu
1 celé vejce
půl šálku lehkého podmáslí nebo kefíru
1 polévková lžíce hnědého cukru
1 / 2 čajové lžičky rozemleté skořice
špetka mletého muškátového oříšku
POSTUP
Necháme předehřát troubu na 220°C. V misce smíchejte mouku, skořici a muškátový oříšek. Ušlehejte vejce s podmáslím, přidejte javorový sirup a cukr. Přilijte k mouce a směs vymíchejte do hladka. Dýně nasekejte a přidejte až nakonec. Pokud použijete čerstvou dýni, nakrájejte ji na menší kousky a povařte do změknutí. Lžičkou tvarujte malé nočky, dávejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 220°C asi 15 minut.