CO BUDETE POTŘEBOVAT
POSTUP
Uvařte doměkka maso, vyjměte, vývar zceďte, a vše nechte vychladnout. Rohlíky a maso nakrájejte na drobné kostičky. Oddělte vaječné žloutky od bílků, smíchejte je s vývarem a nalijte na pečivo. Nechte dostatečně vsáknout. Všechny bylinky nadrobno nasekejte. Kopřivy před přípravou nejprve spařte horkou vodou. Do namočeného pečiva vmíchejte maso i bylinky.
Nyní si oddělte porci pro pejska. Do vaší směsi přidejte koření – sůl, pepř, muškátový oříšek. Tu „psí“ již ničím nevylepšujte. Další postup je stejný.
Ze zbylých vaječných bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do obou připravených směsí. Obě zapékací nádoby dobře vymažeme máslem, rovnoměrně do nich rozprostřete nádivky a dejte do předehřáté trouby zapéct (180 stupňů, asi 30 minut). Aby byla nádivka voňavá a na povrchu krásně zlatá, můžete před pečením na povrch rozložit pár tenkých plátků másla. Je výborná teplá i studená. Nezapomeňte, který pekáč je ten váš. Oba budou totiž vonět nádherně! Můžete zkusit nahradit uzené maso lehčí variantou: tedy přidat jehněčí, telecí, králičí nebo dokonce kuřecí maso.